В Україні необхідно терміново виправляти ситуацію з популяризацією книг, і багато у цьому питанні залежить від місцевих органів влади.

Про це на прес-конференції у Сімферополі заявив президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

«Нещодавно проводилося опитування в областях України, так ситуація досить сумна, оскільки бібліотечні фонди у багатьох регіонах не поповнювалися з 80-х років минулого століття, закриваються книгарні. Хіба у цьому винна центральна влада, цілком можливо ці питання вирішити на місцевому рівні», - зазначив Афонін.

За його словами, першим в Україні саме Крим відгукнувся на ініціативу Глави держави і проводить Міжнародний книжковий форум, у якому візьмуть участь вітчизняні та російські видавництва, пройдуть зустрічі з письменниками, передає «Укрінформ».

«Ми сподіваємося, що форум повинен змінити ситуацію у ліпший бік, а головне - повернути людям розуміння, що книга є елементом прищеплення культури у суспільстві», - зазначив Афонін.

За словами голови Республіканського комітету АРК з інформації Вадима Волченка, у форумі, який пройде 8-9 листопада в Алушті, візьмуть участь 30 видавництв. «Форум проводиться вперше, вже зараз ми можемо сказати, що він буде насичений найяскравішими подіями: це і зустрічі з відомими російськими та українськими письменниками: Тетяною Поляковою та Андрієм Курковим, свято дитячої книги, де для дітей проведуть майстер-класи письменники Лідія Огурцова і Юрій Поляков», - повідомив Волченко.

Форум проводиться у рамках Указу Президента України «Про деякі заходи щодо державної підтримки книговидавничої діяльності та популяризації читання в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196