Україна не розглядає можливість відповідних обмежувальних заходів у торговельних відносинах з Росією, заявив урядовий уповноважений України в Євразійській економічній комісії (ЄЕК) Віктор Суслов.

«Торгові війни неприпустимі. І Україна не розглядає можливість відповідних заходів. Ніхто не готує, і з української сторони, я переконаний, не буде обмежень імпорту російської продукції. Україна буде виконувати в повному обсязі угоду про зону вільної торгівлі СНД», - сказав Суслов журналістам у середу.

Він зазначив, що, на думку деяких експертів, Росія в найближчі шість місяців максимально використовує свої можливості щодо обмеження торгівлі з Україною, повідомляє РІА «Новости».

«Я думаю, що цю тему треба аналізувати детальніше. Очевидно, що обмеження в торговельних відносинах невигідні і самій Росії. У торгівлі не буває благодійності. Втрати Росії у разі обмеження торгівлі з Україною теж можуть бути значними», - вважає Суслов.

Він додав, що приєднання Києва до окремих угод МС дає шанс поліпшити відносини з РФ.

Нагадаємо, раніше у трьох пунктах пропуску Донецької та Луганської областей на кордоні з Російською Федерацією спостерігалося скупчення декількох десятків вантажних транспортних засобів. У Держприкордонслужбі вважають, що ситуація виникла в результаті змін певних митних правил, введених російською стороною.

Зокрема, з 28 жовтня Федеральна митна служба РФ поширила своє рішення про скасування дії книжок міжнародних дорожніх перевезень (МДП) на митні органи, підлеглі Південному митному управлінню.

Поведінка РФ на митному кордоні з Україною і погрози запровадити мита на українські товари суперечить світовим тенденціям спрощення митного контролю, міжнародним документам ВТО, інтересам самої Росії і країн Митного союзу, сказав урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

669