Голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив, що в Україні «твердо налаштовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС 29 листопада у Вільнюсі». Про це він сказав сьогодні у ході зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Європейські консерватори та реформісти», повідомляє прес-служба парламенту.

«Ми уважно слідкуємо за розглядом у Європейському парламенті питань, пов'язаних з Україною. Хотів би окремо подякувати за підтримку питання підписання Угоди про асоціацію, яка була озвучена представниками вашої групи в рамках дебатів щодо резолюції стосовно Європейської політики сусідства», - сказав він.

При цьому Рибак констатував, що Україна досягла відчутного прогресу за всіма критеріями підписання Угоди, визначених у висновках Ради ЄС щодо України від 10 грудня 2012 р.

«Швидке укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам як з точки зору демократичного майбутнього України, так і у більш широкому загальноєвропейському контексті», - зазначив Рибак.

Голова Верховної Ради повідомив, що зараз на розгляді у парламентських комітетах перебувають законопроекти щодо реформування виборчого законодавства та органів прокуратури, і висловив упевненість, що вони будуть прийняті перед Вильнюсским самітом.

Він також високо оцінив внесок місії Кокса-Кваснєвського у підтримання конструктивного діалогу між Україною і ЄС та повідомив, що ВРУ розгляне законодавчі акти, які дозволяють ув’язненим у виняткових випадках виїжджати за кордон для лікування.

Керівник парламенту висловив сподівання, що, заслухавши звіт Кокса-Кваснєвського 14 листопада, Конференція президентів Європарламенту остаточно переконатися у необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною. «У цьому контексті позиція і підтримка вашої групи дуже важлива для нас», - сказав він.

Він повідомив, що зараз у Верховній Раді України триває підготовка до засідання Комітету з парламентського співробітництва Україна-ЄС, яке відбудеться 13-15 листопада ц.р. у Брюсселі. За словами Рибака, керівництвом Верховної Ради України були вжиті необхідні заходи щодо завершення формування української частини Комітету з парламентського співробітництва між Україною та ЄС.

«Переконаний, що нова делегація Верховної Ради України зробить вагомий, конструктивний внесок у поглиблення відносин з Європейським парламентом на цьому визначальному для нашої країни етапі європейської інтеграції», - сказав Рибак.

У свою чергу, голова політичної групи «Європейські консерватори та реформісти» Мартін Калланан назвав членів групи «могутніми друзями України».

«Ми дуже сподіваємося, що Угода про асоціацію буде підписана і ратифікована Європарламентом», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, 15 жовтня президент Європейського парламенту Мартін Шульц повідомив, що мандат наглядової місії Європейського парламенту у складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського продовжений до середини листопада.

Підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на Вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217