Пріоритетне завдання для влади - швидке подолання перешкод в інвестиційній сфері. Про це, відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів на тему «Інвестиції у розвиток економіки та соціальної сфери в умовах дії зони вільної торгівлі з Європейським Союзом», заявив Президент України Віктор Янукович, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

Янукович підкреслив, що мова йде, насамперед, «про деякі труднощі з державним адмініструванням і збалансуванням податків, про корупцію і неефективність бюрократії, про ускладнений доступ до фінансових ресурсів».

«Ми прагнемо до якнайшвидшого подолання цих проблем. Вирішення частини з них зусиллями уряду та парламенту має відбутися найближчим часом», - сказав Президент.

На переконання Глави держави, вирішення низки проблем сприятиме створенню зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

«Позитивними наслідками євроінтеграції стануть подальше поліпшення інвестиційного іміджу України, технологічна модернізація вітчизняного виробництва та інфраструктури, залучення передових європейських технологій», - підкреслив він.

За словами Януковича, також перед українським бізнесом відкриються нові інвестиційні та партнерські можливості.

«З урахуванням нових європейських реалій я закликаю всіх присутніх разом взяти участь у формуванні оновленого порядку денного ведення успішної інвестиційної діяльності в Україні», - сказав Президент.

Нагадаємо, при тісній співпраці з Євросоюзом Україна може розраховувати на допомогу в гармонізації податкового законодавства й істотному підвищенні конкурентоспроможності на міжнародному ринку, заявив президент Асоціації платників податків Європи Рольф Барон фон Хохенхау.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100