Фрегат «Гетьман Сагайдачний» в Аденській затоці попередив напад піратського малорозмірного швидкісного судна на цивільне судно Manjin Cild, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, у ніч на 3 листопада о 00.31 цивільне судно звернулося з міжнародного радіоканалу за допомогою до фрегату Військово-морських сил Збройних сил України, який здійснював патрулювання, і повідомив, що їх переслідує малорозмірний швидкісний плавзасіб.
 
 
За сигналом «бойова тривога» особовий склад розрахунку з відображення швидкісних малорозмірних засобів був приведений у готовність №1. Силами доглядової команди була посилена оборона корабля, а вертолітний загін приведено в повну готовність.

Командир національного контингенту контр-адмірал Андрій Тарасов прийняв рішення почати стрімке зближення з судном, яке потребує допомоги.

Були попереджені всі судна, що знаходилися в коридорі безпеки Аденської затоки (близько 10 суден). При зближенні фрегата з судном Manjin Cild на дистанцію 35 кабельтових, швидкісний плавзасіб припинив переслідування.

«Екіпаж корабля був готовий виконати поставлені завдання і надати допомогу цивільному судну. Це перша фактична операція національного контингенту в рамках протидії піратству в районі Африканського Рогу», - зазначив командир фрегата «Гетьман Сагайдачний» капітан 2 рангу Роман П'ятницький.

Нагадаємо, фрегат ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» завершив перше патрулювання в Аденській затоці наприкінці жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287