У зв'язку з виявленими новими обставинами, які свідчать про наявність у колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко значних сум грошей сумнівного походження за кордоном, випускати її зараз з України недоцільно. Про це заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

«Якщо ми її зараз випустимо під будь-яким приводом, це буде означати, що ці гроші бюджет ніколи не побачить. Сьогодні, як ви знаєте, у США і Швейцарії було ініційовано дві судові справи щодо повернення коштів Юлії Тимошенко. Загальна сума знайдених грошей становить щонайменше півмільярда доларів США. Частина з них - це спільні гроші з Павлом Лазаренком, які арештовані і перебувають на рахунках у США. Частина - у швейцарському банку на рахунку Тимошенко. Крім того, Україна розраховує відсудити кошти від продажу каліфорнійської вілли Павла Лазаренка, придбаної за корупційні надходження колишнього прем'єра», - цитує слова нардепа прес-служба ПР.

«Тимошенко має борги і в Росії. По справі ЄЕСУ існує борг за держгарантіями більш ніж у 400 млн доларів», - додав він.

«І з нашого боку, було б дуже дивно відпустити Тимошенко до її незаконно набутого і прихованого за кордоном статку », - зазначив Олійник.

«Зараз країна не в такому фінансовому становищі, що може собі дозволити припинити боротьбу за корупційно набуті гроші Тимошенко і Лазаренка. Люди нас не зрозуміють, якщо ми її відпустимо до її коштів. Тоді ми точно не побачимо ні її, ні її коштів , як ніколи не побачимо в Україні Лазаренка», - підсумував Олійник.

Нагадаємо, звільнення або відправлення на лікування за кордон Тимошенко є однією із умов підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Питання підписання Угоди буде розглядатися на саміті «Східного партнерства», який відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216