Всім 30 затриманим активістам «Грінпіс» у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення у хуліганстві. Про це повідомила у п'ятницю прес-секретар «Грінпіс» Росії Марія Фаворська.

«Всі 30 осіб отримали звинувачення у хуліганстві. При цьому звинувачення у піратстві, висунуті раніше, не зняті», - сказала вона, повідомляє РІА «Новости».

За словами Фаворської, адвокати затриманих мають намір оскаржити обвинувачення, дочекавшись рішення трибуналу ООН з морського права, засідання якого заплановане на 6 листопада.

Нагадаємо, активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» у Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Офіційний представник СК РФ Володимир Маркін заявив 23 жовтня, що обвинувачення затриманим у ході акції Greenpeace перекваліфікували з «піратства» на «хуліганство» (частина 2 статті 213 КК РФ), «Грінпіс» з цим не погодився. Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк до семи років (попередня - до 15 років).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146