У 2014 році в Україні не буде пенсій менше 1000 гривень. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент Віктор Янукович у ході урочистих заходів з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

«З 2010 року вчетверо знизилася кількість тих, хто отримує пенсії менше 1000 грн. Я хотів сказати працівникам соцсфери, що у 2014 році таких пенсій не повинно бути... Ми все для цього зробимо», - акцентував він.

Глава держави підкреслив, що соціальна сфера завжди була і буде пріоритетом дій органів влади. «За останні роки нам багато чого вдалося зробити: щорічно зростають соціальні стандарти та соціальні гарантії», - зазначив Президент.

За словами Президента, за три роки реальні доходи громадян зросли на 39%, заробітні плати - майже на 59%, середня пенсія - на 42%.

Разом з тим він зазначив, що за останні три роки прийнята сучасна законодавча база. Запущені додаткові механізми формування робочих місць, забезпечені роботою найбільш вразливі на ринку праці. «З початку року працевлаштовано понад 600 тис. осіб, а рівень безробіття знизився на 8%, що нижче середніх показників по Європі», - зазначив він.

Янукович підкреслив, що сьогодні на 20% більше, ніж у минулому році, виплачено матеріальної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам дитинства і дітям-інвалідам. «Відповідно, допомогу отримали три мільйони громадян», - сказав він.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1074