Росспоживнагляд готовий обговорювати з Києвом проблеми поставок в Росію кондитерської продукції за умови того, що Україна не буде опускатися до образ і підозр щодо Росії.

« Заяви Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо перевірки підприємств Roshen, які межують з нормами пристойності, зайвий раз переконують у тій думці, що ні в кого немає бажання знайти рішення проблем, а всі ті зауваження, які були висловлені і на офіційному сайті Росспоживнагляду (за підсумками перевірки), можуть бути обговорені в разі приїзду на територію РФ експертного співтовариства і жорсткого обумовлення параметрів можливого візиту російських експертів на територію України та подання нам необхідної документації», - сказав помічник прем'єр-міністра РФ, екс-глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко.

Він додав, що надалі Росія готова обговорювати ці проблеми, але «не виходячи за рамки професіоналізму і не опускаючись до брутальних образ і підозр», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Раніше у Мінагропроді України заявили, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду з організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen, при цьому інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі.

«Такі дії суперечать законодавству обох країн і нормам і вимогам СОТ. Заява Росспоживнагляду за підсумками перевірки українських фабрик корпорації Roshen містить відверто неправдиву інформацію, а її тональність не відповідає духу українсько-російського співробітництва», - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Українське міністерство також заявляє, що 21-24 жовтня інспектори Росспоживнагляду під час перевірки фабрик Roshen не здійснювали відбору зразків для лабораторних досліджень.

Мінагропрод також знову звернув увагу на порушення процедур перевірки українських підприємств, зокрема, включення Росспоживнаглядом всупереч міжнародній практиці до групи інспекторів представника російського підприємства - головного конкурента корпорації Roshen на російському ринку. Крім того, інспектори відмовилися від складання акта перевірки фабрик Roshen, що суперечить вимогам російського законодавства.

У липні Росспоживнагляд заборонив постачання в Росію шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1031