Резолюція Європейського парламенту щодо політики сусідства свідчить, що у Європарламенті зберігається широкий консенсус щодо підтримки євроінтеграційних прагнень України та подальшого поглиблення двосторонніх відносин.

Про це йдеться у коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України щодо резолюції.

«Європарламент визнає прогрес України у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і рекомендує Раді ЄС підписати та почати тимчасове застосування Угоди у разі підтримки українською стороною динаміки і досягнення подальших конкретних результатів за ключовими напрямами реформ», - наголошується в коментарі.

У МЗС підкреслили, що в Україні резолюцію розглядають як важливе політичне рішення Європарламенту у процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства», якнайшвидшого початку її тимчасового застосування та процесу ратифікації.

«Зі свого боку, Україна буде продовжувати роботу з метою в досконалення
виборчого законодавства та реформування системи правосуддя, а також
конструктивної взаємодії з місією Європейського Парламенту під керівництвом Пета Кокса та Олександра Кваснєвського», - запевнили у Міністерстві.


Нагадаємо, Європейський парламент рекомендує Раді ЄС підписати з Україною Угоду про асоціацію у разі виконання Києвом необхідних умов і дає свою згоду на тимчасове застосування окремих положень документа - майже 80% Угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103