Підготовка до проведення Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року на сьогоднішній день проходить під девізом співпраці держави та інвесторів.

Про це заявив екс-міністр транспорту і зв'язку, колишній голова Національного оргкомітету з проведення в Україні Євро-2012 Євген Червоненко.

«У нинішніх економічних умовах без державно-приватного партнерства провести захід такого масштабу буде дуже важко. Але, наскільки я знаю, зараз якраз перший випадок, коли все йде за планом. Ми бачимо, що власники баскетбольних клубів і люди, які люблять цей вид спорту, готові інвестувати в чемпіонат, будівництво багатофункціональних спортивних арен», - зазначив він.

Саме на будівництво багатофункціональних спортивних арен, на його думку, влада повинна зробити акцент під час підготовки до чемпіонату.

«Багатофункціональні арени - це інвестиції в майбутнє. Я, наприклад, був категорично проти будівництва Львівського стадіону, тому що був стадіон «Україна». У нас навіть у містах-мільйонниках немає такої купівельної спроможності народу, щоб ці арени були задіяні як в інших країнах, зокрема, в США, - підкреслив Червоненко. - Там арени задіяні весь рік. Наприклад, у Бостоні льодова арена перетворюється в баскетбольну за дві з половиною години. У Торонто спортивна арена зайнята 320 днів на рік. Це і весілля, і мотокроси, і гонки, і концерти. Але для цього потрібно з одного боку, хороший менеджмент, а з іншого - купівельна спроможність населення».

Нагадаємо, що зараз на розгляді парламенту перебуває проект Закону «Про організацію і проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу».

У пояснювальній записці до документа зазначається, що проведення чемпіонату сприятиме стимулюванню розвитку державно-приватного партнерства, бізнесу і туристичного сектора, залученню довгострокових інвестицій в спортивну, транспортну і міську інфраструктуру, розвитку баскетболу та спорту, створенню робочих місць.

Як раніше повідомляв ForUm, у грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Державне фінансування підготовки Чемпіонату Європи з баскетболу складе 7,057 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155