Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко покидає посаду у зв'язку із закінченням строку повноважень, новим керівником відомства буде призначений його заступник Анна Попова. Про це повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на віце-прем'єра РФ Ольгу Голодець.

«У Геннадія Григоровича Онищенка закінчився строк повноважень на посаді глави Росспоживнагляду, в зв'язку з чим він залишає цю посаду. Новим главою відомства буде призначена заступник керівника Росспоживнагляду Анна Попова», - сказала Голодець.

За її словами, Попова - «кваліфікований лікар і хороший спеціаліст».

У свою чергу Онищенко відмовився від коментарів щодо цього питання.

Він був призначений керівником Росспоживнагляду 12 березня 2004 року. Має освіту за фахом «медико-профілактична справа». Був головним лікарем санітарно-епідеміологічної станції, лікарем-епідеміологом.

Онищенко був радником ради міністрів РРФСР, заступником голови Державного комітету держсанепіднагляду РФ і першим заступником міністра охорони здоров'я РФ, головним державним санітарним лікарем Російської Федерації. Доктор медичних наук, професор, академік РАМН, заслужений лікар РФ.

Онищенко відомий заборонами на імпорт у Росію різноманітних продуктів харчування, у тому числі сиру та кондитерської продукції з України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169