У Національній акціонерній компанії «Нафтогаз України» сподіваються на позитивне вирішення питання щодо реверсу газу зі Словаччини.

Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у коментарі журналістам заявив заступник голови правління компанії Вадим Чупрун.

«Що стосується словацького напрямку, ми сподівається, що вирішимо це питання позитивно. Тим більш, нам у цьому плані дуже добре допомагає Єврокомісія», - сказав він.

У свою чергу, як зазначив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Андрій Бондаренко, на сьогоднішній день переговорний процес щодо реверсу газу зі Словаччини дещо сповільнився.

«Безумовно, без третьої сторони, без корпорації «Газпром» ці переговори не можуть бути повністю успішними, і ми форматуємо їх за участю російської компанії», - повідомив Бондаренко.

Заступник міністра підкреслив, що одночасно з цим ці процеси знаходяться в залежності від створення Східноєвропейського газового вузла.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький зазначив, що інформація про блокування російським газовим монополістом «Газпромом» поставок газу в Україну через Словаччину «певною мірою» вірна.

15 травня 2013 року Україна почала тестовий імпорт газу зі Словаччини.

У Росії заявляли, що схеми, які організовуються Україною щодо отримання газу в Європі, нагадують шахрайські.

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер заявляє про повну законність реверсних поставок газу з Європейського Союзу в Україну.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135