Президент України Віктор Янукович закликав співвітчизників бути гідними заповітів Кобзаря, навчаючись у нього віри та відповідальності за долю рідної землі. Про це йдеться у привітанні Глави держави організаторам, учасникам і гостям VIII Міжнародного конгресу україністів.

«Нинішній авторитетний захід, присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка, - наша данина вдячності справжньому синові українського народу за його геніальну спадщину», - зазначив Янукович.

На його думку, тривале співробітництво вітчизняних і зарубіжних вчених сприяє розвитку гуманітарної науки, поширенню знань про національну культуру на території України і за її межами.

«Будемо гідними заповітів Великого Кобзаря, навчаючись у нього віри в свої сили, відповідальності за долю рідної землі. Будемо підкріплювати благородні наміри конкретними справами задля утвердження духовних основ українства», - йдеться у привітанні.

Янукович побажав україністам міцного здоров'я, творчого натхнення та нових наукових досягнень, а зборам - плідної дискусії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166