У складі злочинної групи призер параолімпійських ігор, майстер спорту з легкої атлетики з метання спису щодня перекидав наркотики через паркан колонії, повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Управління МВС у Херсонській області.
 
До складу банди входило шестеро осіб. Організатором каналу постачання наркотиків є засуджений. Він знаходиться в місцях позбавлення волі вже 13 років за злочини, скоєні в 90-х роках.
 

«Зі своєї камери, він дзвонив членам групи, які нещодавно звільнилися, і замовляв їм особливо небезпечні наркотичні та психотропні речовини: екстракційний опій, амфетамін та канабіс», - повідомили в міліції.
 

Засуджені розраховувалися за наркотики через банківські рахунки. Зателефонувавши рідним, вони просили передати гроші для сплати карткових боргів. Деякі здійснювали телефонні шахрайства.

Після отримання коштів, учасники групи скуповували замовлені наркотики.

«Документувати злочинну діяльність групи було нелегко. Засуджений особисто координував дії своїх підлеглих у режимі конференц-зв'язку. А процес перекидання наркотиків на територію зони займав не більше 10 секунд», - повідомив начальник міліції Херсонщини Валерій Літвін.
Кілька людей стежили за охоронцями колонії і чекали моменту, коли ті відвернуться. Потім давали сигнал спортсмену, і той кидав на потрібну відстань відразу по кілька «наркопосилок».

За даними МВС, всього задокументовано п'ять фактів збуту наркотичних засобів: більше 100 мілілітрів екстракційного опію і 300 грамів канабісу. Співробітники міліції провели обшуки за місцем проживання фігурантів, вилучили екстракційний опій, канабіс та інші речові докази їх злочинної діяльності.

Двоє учасників групи заарештовані та перебувають в слідчому ізоляторі.

Трьом членам групи обрано інші заходи. Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147