Чинний президент Азербайджану Ільхам Алієв за підсумками виборів глави держави, що відбулися 9 жовтня, офіційно оголошений новообраним президентом країни.

Рішення про це було прийняте сьогодні пленумом конституційного суду Азербайджану, який розглянув в особливому конституційному порядку питання про затвердження підсумкового протоколу Центрвиборчкому країни, повідомляє РІ А «Новости».

«Пленум конституційного суду прийняв рішення: перше - затвердити підсумки протоколу Центрвиборчкому Азербайджану, друге - кандидата в президенти Азербайджану офіційно вважати президентом Азербайджану», - сказав по завершенні засідання голова суду Фархад Абдуллаєв.

Алієв 15 жовтня 2003 року був обраний президентом Азербайджану, отримавши понад 76% голосів виборців. Вступив на посаду 31 жовтня 2003 року.

Перемігши на президентських виборах 15 жовтня 2008 року з більш ніж 88% голосів виборців, Алієв удруге був обраний на посаду президента Азербайджану. Вступив на посаду 24 жовтня 2008 року.

Право брати участь у виборах втретє Алієв отримав після референдуму 2009 року, коли понад 87% громадян проголосували за скасування конституційної норми, яка забороняла залишатися на вищому державному посту більше двох п'ятирічних термінів поспіль.

9 жовтня 2013 року був переобраний главою держави, отримавши 84,54% голосів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

984