Міністерство соціальної політики України направило на розгляд уряду законопроект про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Про це під час парламентських слухань на тему «Забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проблеми і дієві механізми їхнього вирішення» сказала заступник міністра соціальної політики Лідія Дроздова, повідомляє прес-служба М іністерства.

За її словами, законопроект розроблено на виконання Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року.

«Хоча Держпрограма була прийнята нещодавно, Мінсоцполітики вже здійснило низку кроків з її практичного втілення. Так, Міністерством розроблено проект Закону «Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків». Він вже пройшов узгодження в міністерствах та перебуває на розгляді в уряді», - сказала вона.

Дроздова зазначила, що законопроект передбачає застосування комплексного підходу до вирішення проблеми паритетного представництва жінок і чоловіків в усіх найважливіших сферах життєдіяльності держави і суспільства.

«Зокрема, законопроект передбачає введення 30% гендерних квот у виборчих списках політичних партій на виборах у парламент і місцеві ради. Також передбачено, що у корпоративному секторі при призначенні на вакантну посаду перевага буде віддаватися кандидату від менш представленої статі», - зазначила заступник міністра соцполітики.

Вона також нагадала, що раніше міністр соціальної політики Наталія Королевська виступила з низкою пропозицій, спрямованих на допомогу матерям з маленькими дітьми. Зокрема, пропонується законодавчо закріпити можливість дистанційної роботи для таких жінок.

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики України розраховує, що вже найближчим часом будуть затверджені два законопроекти, спрямовані на забезпечення рівних прав чоловіків і жінок в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224