Українські військові моряки на борту фрегата ВМС України «Гетьман Сагайдачний» у складі багатонаціонального корабельного з'єднання у рамках виконання операції «Океанський щит» в Аденській затоці врятували капітана судна «Барвага» під прапором Республіки Панама. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«При виконанні завдань з патрулювання у міжнародному коридорі безпеки в районі Аденської затоки командир національного контингенту контр-адмірал Андрій Тарасов на борту флагмана українського флоту «Гетьман Сагайдачний» отримав сигнал від екіпажу цивільного судна «Барвага» з проханням про надання медичної допомоги його капітану Абдуллі Каріму», - наголошується у повідомленні.

Тарасов після відповідного дозволу командування ВМС ЗС України прийняв рішення про надання невідкладної медичної допомоги капітану судна «Барвага», у якого різко погіршився стан здоров'я у зв'язку з порушенням серцевого ритму. Медичною групою національного контингенту була надана термінова медична допомога Абдуллі Каріму, і через півгодини стан здоров'я хворого було стабілізовано.

Капітаном судна «Барвага» під прапором Республіки Панама виявився 47-річний громадянин Арабського Королівства Сирія, який страждав на ішемічну хворобута інші хронічні хвороби серця, пояснюють у М іністерстві.

За життя хворого боролися представники флотської медичної команди українського контингенту. Екіпаж судна «Барвага» подякував українським військовим морякам за порятунок життя свого капітана.

Як повідомлялося , 24 вересня фрегат «Гетьман Сагайдачний» вийшов із Севастополя у тривалий морський похід для участі у північно-західній частині Індійського океану в операції з протидії піратству на морі «Океанський щит» (на період до 3 січня 2014 р.) та операції Європейського Союзу «EU NavFor Atalanta» (на період з 3 січня по 5 березня 2014 р.)

4 жовтня корабель подолав Суецький канал і ввійшов у басейн Індійського океану. 12 жовтня фрегат у складі багатонаціонального корабельного з'єднання приступив до виконання завдань операції «Океанський щит» в Аденській затоці та почав патрулювання разом з кораблями флотів США, Данії та Нідерландів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250