Сьогодні в Україні почалася виборча кампанія з проведення 15 грудня повторних виборів народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197 і 223.

У календарному плані основних організаційних заходів з підготовки та проведення повторних виборів народних депутатів, який оприлюднений на офіційному сайті Центральної виборчої комісії, зазначено, що висування кандидатів у депутати розпочинається з першого дня виборчого процесу і закінчується за 40 днів до дня голосування (з 16 жовтня по 4 листопада).

Подання документів до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати, згідно із законом, починається з першого дня виборчого процесу і закінчується за 30 днів до дня голосування (з 16 жовтня по 14 листопада включно).

Виправлення помилок і неточностей, виявлених у поданих для реєстрації документах, відбувається у дводенний строк з дня подання документів для реєстрації кандидата, повідомляє «УНІАН».

Прийняття рішення ЦВК про реєстрацію кандидата у депутати або про відмову в його реєстрації відбувається не пізніше, ніж на п'ятий день з дня прийняття документів для реєстрації.

Видача посвідчення кандидата у депутати разом з копією рішення про реєстрацію кандидата у депутати (у разі реєстрації особи кандидатом у депутати) відбувається у триденний строк з дня прийняття рішення про реєстрацію кандидата в депутати.

Нагадаємо, 5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах№94, 132, 194, 197, 223.

5 вересня 2013 року ВР призначила на 15 грудня повторні вибори в цих округах.

Президент Віктор Янукович схвалив виділення Центральній виборчій комісії додатково 31,8 млн гривень на проведення повторних виборів депутатів Верховної Ради в мажоритарних округах №94, 132, 194, 197, 223.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273