Україна повинна ефективно захищати свої національні інтереси, не руйнуючи традиційні зв'язки з сусідніми державами. Про це сказав Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з жінками-Героями України, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми у жодному разі не повинні нічого ламати, у нас повинен бути еволюційний шлях. Давайте ми будемо відвертими: а до яких стандартів прагне Росія ? До цих же стандартів (європейських)», - сказав Президент.

Відповідаючи на запитання щодо подальшого розвитку українсько-російських відносин, зокрема в торговельній сфері, Янукович зазначив, що Росія, як і Україна, зацікавлена в торгівлі за правилами ВТО.

На переконання Глави держави, Україна має рухатись шляхом прогресу. За його словами, в сучасному світі кордони стають умовними, а Інтернет, фінанси, світова банківська система не мають кордонів, і це вимагає від держави ефективного захисту національних інтересів.

«Тому ця дискусія призведе до того, що все таки з десятиліття в десятиліття будуть стиратися бар'єри між рухом товарів, фінансів, послуг, робочої сили. Я не кажу - кордони. Кордони залишаться, але вони будуть умовними», - сказав Янукович.

Як зазначив він, одним з головних напрямів зовнішньої політики повинен бути ефективний захист українських товаровиробників, підтримка зовнішніх ринків.

«Ми повинні захищати наші національні інтереси, інтереси нашої держави», - підкреслив Президент. «Нам треба будувати таку зовнішню політику, щоб ми були здатними домовитися, щоб поважали нас і нашу країну. Ми повинні будувати таку політику, щоб у нас було більше друзів», - заявив Янукович.

Разом з тим, за його словами, Україна повинна протистояти зовнішнім викликам.

«Хто б нас і як не викликав на які-небудь конфлікти, ми в них не зацікавлені. Ми не хочемо мати конфліктів, ми не хочемо створювати проблеми і не будемо підтримувати таку політику. Наше завдання - знайти розуміння, знайти таку модель розуміння, яка б задовольняла наших громадян», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178