На майбутньому з'їзді 16 жовтня чесні партійці «Батьківщини» повинні поставити руба питання про усунення з керівних посад у партії Арсенія Яценюка та Олександра Турчинова, які своїми діями доводять, що є агентами адміністрації Віктора Януковича.

Відповідний відкритий лист до однопартійців поширив Василь Ахранєєв, член партії «Батьківщина» з 2000 року, керівник Токмацької районної парторганізації.

За його словами, Яценюк і Турчинов продовжують витісняти з партії вірних прихильників Юлії Тимошенко. Це вже призвело до того, що, наприклад, у Миколаївській області понад 10 тисяч членів «Батьківщини» заявили про припинення участі у роботі партії на знак протесту проти необґрунтованих масових кадрових чисток Президії Політради.

За словами Ахранєєва , наступним ударом по партії став т.зв. процес об'єднання «Батьківщини» і «Фронту змін».

Автор закликає однопартійців до пильності, побоюючись, що на майбутньому 16 жовтня з'їзді «Батьківщини» «список присутніх буде істотно відрізнятися від реального облікового складу законно обраних на обласних конференціях делегатів».

«Усвідомлюючи, що більшість делегатів останнього (незакритого) з'їзду «Батьківщини» більше мовчати не будуть, а велика частина з них незаконно виведено з партії (що саме по собі вступає в пряме протиріччя з відповідним законом та Статутом, адже делегата з'їзду партії може виключити лише з'їзд або та партійна організація, яка брала їх партію), Яценюк і Турчинов, очевидно, на черговому етапі з'їзду 16 жовтня підуть знову на хитрість, а, точніше, підлість для реалізації свого плану ослаблення «Батьківщини». Низові партосередки, як і в попередні рази, не отримали проекти порядку денного, не обговорили пропозиції для з'їзду, як це передбачено Статутом і демократичним принципом. Очевидно, проаналізувавши список делегатів, рейдери зрозуміли, що більшість виступить категорично проти їхніх дій, спрямованих на розвал партії. Далеко не всі обласні організації їм вдалося взяти під свій контроль», - пише Ахранєє в.

За його словами, ситуація у «Батьківщині» неодмінно виправиться після звільнення Юлії Тимошенко.

«Ми впевнені - звільнення Юлії Тимошенко не за горами! Лідер українського народу і «Батьківщини» Юлія Тимошенко повернеться до керма партії, виправить її курс і стане у 2015 році Президентом України!» - впевнений автор звернення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269