Соціальний захист населення і питання медичної реформи є головними напрямами державної політики. Про це заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Соціальний захист населення завжди був і буде пріоритетом для Президента. Тому на засіданні Комітету з економічних реформ Глава держави оголосив соціальні ініціативи, які стосуються пенсіонерів, найбільш незахищених громадян і дітей. Ці ініціативи є адресними і вже дають результати», - сказала Акімова.

Крім того, вона підкреслила, що Янукович визначив пріоритетом медичної реформи нову якість охорони здоров'я матері і дитини. За її інформацією, перинатальні центри почали працювати вже в 11 регіонах. Зокрема, у них народилося більше 40 тис. немовлят, а майже 7 тис. жінок з серйозними патологіями змогли стати мамами.

«Держава всерйоз взялася вирішувати проблему високих материнських і дитячих втрат шляхом створення мережі сучасних перинатальних центрів, у яких недоношені новонароджені отримали більше шансів вижити», - сказала вона.

За словами заступника голови АП, ще одним аспектом медичної реформи є нова модель «швидкої» медичної допомоги. Так, торік було закуплено рекордну за час незалежності кількість нових авто - 286 одиниць.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів заявив, що серед пріоритетів державної політики на 2013 рік залишається послідовна реалізація політики соціальної справедливості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206