Фракція Партії регіонів готова разом з опозицією вирішувати проблему екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Про це, як передає кореспондент Forum'у, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив на засіданні Національного круглого столу з питань європейської інтеграції.

«Фракція ПР готова разом з опозицією працювати в цьому напрямі», - сказав він.

Єфремов підкреслив, що потрібно знайти таке рішення, яке стосувалося б не тільки однієї людини, а групи людей, які засуджені у нашій державі і потребують лікування за кордоном, оскільки їм тут не можуть надати таку допомогу.

За його словами, останній візит представників Європарламенту Олександра Кваснєвського і Пета Кокса «відкрив дверцята вирішення цього питання», оскільки прозвучала заява про можливість пошуку компромісу щодо лікування Тимошенко за кордоном. «Я дуже сподівався, що юристи Юлії Володимирівни, а також колеги, які представляють її політичну силу, внесуть відповідний правовий документ і ми могли б над ним попрацювати. На жаль, на сьогоднішній день його немає. І у мене є повні підстави заявляти, що юридичної складової цього питання не існує», - зазначив Єфремов.

Крім того, він підкреслив, що цей закон не повинен стати можливістю ухилитися від відповідальності. «Якщо допустити прогалини, то багато злочинних авторитетів будуть лікуватися, наприклад, у «Шаріте», - застеріг Єфремов.

На думку регіонала, в законі мають бути прописані гарантії. «Якщо засуджений поїде на лікування за кордон, то це повинно бути лікування, а не прогулянка. Потрібно розписати норми притягнення до відповідальності за порушення цього закону, повернення засуджених для відбування покарання після завершення лікування та компенсації шкоди, завданої злочинами засудженого. Також потрібно продумати, які гарантії має надати держава, яка приймає засудженого на лікування», - підсумував Єфремов.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона знаходиться досі.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197