Президент Росії Володимир Путін вважає, що значна частина української території, насправді є російськими територіями, які дісталися Україні необґрунтовано.

Про це заявив російський експерт, радник Володимира Путіна з 2000 по 2005 роки Андрій Ілларіонов в інтерв'ю «Українській правді».

За словами Ілларіонова, про це він проговорився кілька років тому. «Зовні це виглядало як випадкова обмовка, а насправді, звичайно, це був свідомий вчинок. Він заявив, що Україна не має тривалої історії власної державності, і значна частина української території, насправді є російськими територіями, які дісталися Україні необґрунтовано. «Половина України - це Росія», щось типу того...», - зазначив Ілларіонов.

За його словами, «частково ним визнається незалежність держави Україна, але внутрішнє відчуття великої несправедливості, пов'язаної з тим, що, принаймні, частина території України мала б належати Росії, незримо присутнє . І якщо неможливо взяти реванш політичним чином, то наступають дії економічного характеру».

Він також вважає, що у Путіна є «інстинктивне, майже неусвідомлене бажання відновити, реконструювати Радянський Союз».

За його словами, «водночас це не означає бажання відновити Радянський Союз у тому вигляді, у якому він був станом на 1991 рік. Ці люди чудово розуміють, що таке більше є неможливим. Але який саме новий Радянський Союз вони хочуть, ще самі до кінця не знають».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1333