Прикордонники Одеського загону виявили у морі невідомий маломірний плавзасіб, екіпаж якого ігнорував всі спроби виходу на зв'язок.

За інформацією прес-служби Держприкордонслужби, судно рухалося на великій швидкості вздовж Кінбурнської коси у бік острова Первомайський.

Для перехоплення судна у море вийшов прикордонний катер морської охорони з групою реагування на борту.

При первинній перевірці було встановлено , що це моторна яхта під прапором Італії , яка вийшла із румунського порту Суліна. На борту яхти було двоє чоловіків , один із яких був італійцем , а інший - громадянином Молдови.

Згодом виявилося , що італієць є капітаном яхти , однак документи на право керування даним плавзасобом у нього відсутні . Перегнати яхту в Україну вони вирішили для додаткового заробітку.

« У Каховці в яхт-клубі їх мав чекати громадянин України , який обіцяв надати допомогу в оформленні всіх необхідних документів для тимчасового ввезення яхти на територію країни», - йдеться в повідомленні.

Прикордонники направили запит у польовий офіс Місії ЄС EUBAM. Звідти повідомили, що насправді яхта належить зовсім іншому громадянину Італії, а кілька днів тому її у нього викрали.

На капітана яхти складені адміністративні документи, а за фактом крадіжки поінформовані представники митниці та міліції. В даний час яхту вилучили , її попередня вартість сягає 2,5 мільйона гривень. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо , минулого тижня Миколаївська митниця Міністерства доходів і зборів затримала яхту за підозрою в її викраденні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217