Пам'ятник російському письменнику, громадському діячеві і лауреату Нобелівської премії в галузі літератури Олександру Солженіцину (1918-2008) урочисто відкрили на алеї Нобелівських лауреатів Бєлгородського державного університету.

Пам'ятник Солженіцину - це третя скульптурна композиція на алеї . Тут вже є пам'ятники вітчизняним Нобелівським лауреатам Олександру Буніну та Михайлу Шолохову, повідомляє «ИТАР - ТАСС».

 
 
Губернатор Бєлгородської області Євген Савченко назвав відкриття пам'ятника Сролженіцину «знаменною, символічною подією». «Я думаю, тут є місце і для Бродського, і для Пастернака», - зазначив він.

Євген Савченко поділився своїми враженнями про особисту зустріч з Олександром Солженіциним: «Ми говорили про проблеми місцевого самоврядування. Олександр Ісайович дуже цікавився суспільно-політичним життям». На завершення свого виступу глава регіону побажав студентам читати Солженіцина і за його прикладом облаштовувати Росію.

Автор скульптури Анатолій Шишков розповів, що зобразив великого письменника і мислителя сидячим на простому табуреті в простому одязі і в грубих табірних черевиках, показуючи його нелегку долю і життя. Але при цьому Солженіцин тримає у руках книгу і розмірковує про долю країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162