Прокуратура Івано-Франківська вимагає притягнути до відповідальності посадових осіб міської ради за несвоєчасне вивезення сміття.

Згідно з повідомленням прес-служби наглядового відомства, прокурорська перевірка виявила порушення вимог законодавства про відходи на території міста.

«Встановлено, що комунальні підприємства несвоєчасно вивозять сміття. Внаслідок цього у різних мікрорайонах обласного центру відходи накопичуються і контейнерні майданчики стоять переповнені. Так, тільки за останні два місяці за неналежне прибирання території керівнику КП «ДРЕУ» було внесено 14 приписів», - йдеться у повідомленні.

Також без уваги комунальників залишається мийка та дезінфекція сміттєвих баків.

Крім того, як з'ясувала прокуратура, контейнери на територіях дев'яти будинків на вулиці Північний Бульвар встановлені всупереч вимогам санітарних норм .

«Ці та інші порушення є наслідком неналежної організації роботи та відсутності контролю своєчасності прибирання вулиць Івано-Франківська з боку керівництва виконавчого комітету міської ради», - йдеться в повідомленні.

За результатами перевірки прокуратура внесла подання меру з вимогою усунути виявлені порушення, за неналежне виконання посадових обов'язків притягнути до відповідальності начальника відділу Департаменту архітектури та містобудування виконавчого комітету Івано-Франківської міськради.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228