Спекуляції екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко на темі етапування - це спроби політизувати звичайний процес, а також «спроби реабілітуватися за те, що ЗМІ вона говорить одне, а робить - інше». Таку думку висловив начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

За даними відомства, сьогодні під час спілкування з начальником колонії Тимошенко, зокрема, запитала, чи наполягає ДПтСУ на її транспортуванні.

«Позиція пенітенціарної служби з питань застосування можливого примусу до засудженої залишається незмінною: поки сама засуджена самостійно і за власним бажанням не прийме рішення бути етапованою, враховуючи постійні спроби з її боку вчинити провокації, ніхто не буде змушувати її це робити із застосуванням сили чи примусу», - йдеться в повідомленні.

«Зі свого боку ми робимо все по закону, який, з моєї точки зору, вона використовує у власних політичних цілях. Єдине, що нам важко, так це пояснити простим людям, співробітникам, що забезпечують конвой, супровід ДАІ, чому вони в черговий раз стають інструментом для реалізації політичних трюків засудженої», - сказав Колпащіков.

Нагадаємо, сьогодні, 23 вересня, екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відмовилася від участі у засіданні Київського районного суду Харкова для розгляду кримінальної справи за обвинуваченням її у зловживанні на посаді керівника «Єдиних енергетичних систем України».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306