Підписання Україною угоди про Асоціацію у Вільнюсі пройде успішно. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm’y під час 10-ї щорічної зустрічі «Ялтинська європейська стратегія» (YES) розповів колишній прем'єр-міністр Італії Маріо Монті.

«Я сподіваюся , що процес конвергенції з Євросоюзом прискориться . Дуже важливо , щоб підготовка пройшла ретельно і структуровано. Якщо всі умови , поставлені перед Україною, будуть виконані , то процес пройде без будь-яких труднощів», - зазначив він.

У той же час , за словами екс-прем'єра , Європа разом з Україною буде намагатися змінити позицію Російської Федерації до процесу євроінтеграції.

«Зараз Європі необхідно донести до Росії , що процес євроінтеграції України абсолютно природний , і він не має агресивної природи», - сказав Монті.

Як раніше повідомляв ForUm , 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235