Президент Сирії Башар Асад вважає, що інцидент із застосуванням хімічної зброї під Дамаском 21 серпня був провокацією США, повідомляє РІА «Новости».

Як заявив президент арабської республіки в інтерв'ю телеканалу «Росія 24», загрози військової інтервенції останніх днів «були засновані на провокації, вона була влаштована із застосуванням хімічної зброї у передмісті Дамаска Аль-Гуті, а провокацію реалізувало керівництво США».

У понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров виступив з ініціативою передачі хімзброї під міжнародний контроль, сирійська сторона з цією пропозицією погодилася.


Як повідомляв ForUm , у понеділок глава МЗС РФ Сергій Лавров виступив з ініціативою передачі хімзброї під міжнародний контроль, сирійська сторона з цією пропозицією погодилася.

Проте опозиційна Вільна сирійська армія (ВСА ) відкинула російську ініціативу про передачу хімзброї в Сирії під контроль міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування у Сирії хімічної зброї.

11 вересня Обама різко змінив політичний курс , погодившись на пропозицію Росії спробувати передати сирійську хімічну зброю під контроль міжнародного співтовариства і тим самим уникнути військового удару США по цій країні.

Пізніше Обама виступив з телезверненням до нації , в якому пояснив американцям свою позицію щодо Сирії. У ньому він зазначив , що має намір продовжувати консультації стосовно сирійської проблеми з Путіним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507