У торговій війні з Російською Федерацією Україна показала себе більш раціональним і врівноваженим гравцем на пострадянському просторі. Як передає кореспондент ForUm'у, про це в ході «круглого столу» на тему «Російсько-українська торгова війна: Росія відкрила фінансовий фронт?» заявив політолог Володимир Цибулько.

«Українська влада вийшла з цієї війни не як молодший, а старший брат Росії, оскільки врівноважена поведінка, відсутність істеричних заяв показали, що Україна - більш послідовний і раціональний гравець на пострадянському просторі, ніж Росія, особливо - російський істеблішмент», - сказав політолог.

Як раніше повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

20 серпня Федеральна митна служба Росії заявила, що додаткові процедури митного контролю по відношенню до товарів українських підприємств вже не застосовуються, і вони перетинають російську митницю в штатному режимі.

22 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Митному союзу у разі асоціації України з ЄС доведеться вжити захисні заходи.
Заступник генерального секретаря Євразійського економічного співтовариства , радник Президента Росії Сергій Глазьєв заявив, що підписання Угоди про асоціацію України з ЄС порушить договір про дружбу, співпрацю і партнерство з Росією.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

315