Глава МЗС Сирії Валід Муаллем заявив, що у Туреччині проходять підготовку терористи більш ніж із 83 країн, у тому числі з Кавказу, для опору законній владі у Сирії.

«У Туреччині проходить процес фінансування , озброєння і тренування терористів більш ніж із 83 країн , які здійснюють агресію проти нашої країни ... і серед них є ті , хто приходять з Кавказу і Чечні - це терористи» , - сказав Муаллем на зустрічі зі спікером Держдуми Сергієм Наришкіним у вівторок , повідомляє РІА «Новости».

« Незважаючи на дружні відносини , які історично мали місце між Сирією і Туреччиною , Туреччина займає абсолютно протилежну , ворожу до нас позицію», - додав він.

Нагадаємо, 4 вересня посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохаммед Саїд Акіль на прес-конференції у Києві заявив, що громадяни України воюють у Сирії на боці антиурядових сил.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу , народний депутат Мустафа Джемільов підтвердив цю заяву , повідомивши , що йому відомо , що кілька кримських татар поїхали до Сирії , де беруть участь у боях на боці опозиції, однак Меджліс не підтримує їхній виїзд до Сирії і не рекомендує кримським татарам туди їхати.

У Міністерстві закордонних справ України спростували заяву посла Сирії про нібито участь громадян України у сирійському конфлікті на боці збройної опозиції і заявили, що сприйняли його заяву із здивуванням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

757