Затримано завідуючу дитсадком у Суворовському районі Одеси, яка за прийом дітей в дошкільний заклад вимагала 500 доларів, повідомляє прес-служба міського управління міліції.

«Одеситка прийшла в дитячий садок, щоб поговорити із завідуючою про влаштування у дошкільний заклад трьох своїх дітей. Керівник установи пообіцяла вирішити це питання таким чином: двох близнюків вона зараховує до дитсадка вже через кілька днів, але за умови, що отримає за це 500 доларів. А для третьої дитини місце звільниться трохи пізніше, і теж небезкоштовно», - йдеться в повідомленні.

Матір дітей звернулася до міліції. У результаті 35-річна завідувачка дитячим садом була затримана під час отримання грошей на своєму робочому місці.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою). За це правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суд визначив затриманій запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263