Президент Сирії Башар Асад може уникнути іноземного військового втручання, якщо протягом наступного тижня передасть всю хімічну зброю міжнародному співтовариству, заявив держсекретар США Джон Керрі.

При цьому Міллер зазначив, що Асад не збирається передавати хімзброю і забезпечувати повну підзвітність, повідомляє РИА «Новости».

«Звичайно, він може передати всю свою хімічну зброю міжнародному співтовариству протягом наступного тижня - передати її всю невідкладно, надати повну підзвітність, але він не збирається робити це, і це не може бути зроблено», - заявив Керрі, відповідаючи на запитання, що може зробити уряд Асада, щоб уникнути ударів.

Як раніше повідомляв ForUm, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції, в результаті число жертв склало 1,3 тисячі осіб.

За даними американських ЗМІ, президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому разі, якщо не отримає підтримку конгресу США.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив, що американські власті мають докази застосування хімічної зброї під Дамаском.

На підсумковій прес-конференції на саміті G-20 президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія буде продовжувати надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз, шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299