Уряд займається реалізацією програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

З метою відповідних заходів розроблено та прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій».

Проект постанови розроблено Міненерговугілля на виконання доручення Кабінету Міністрів, а відповідна Програма розроблена на виконання Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони від 8 квітня 2011 «Про підвищення безпеки експлуатації атомних електростанцій України».

Реалізація Програми необхідна для виконання міжнародних зобов'язань України за Конвенцією «Про ядерну безпеку» і є умовою експлуатації українських АЕС.

Метою зазначеної постанови є визначення загальної потреби і графіка фінансування Програми з урахуванням співвідношення коштів ДП ​​НАЕК «Енергоатом» та кредитних коштів ЄБРР і «Євратому».

Прийняття постанови дозволить виконати всі заплановані заходи Програми, включаючи додаткові протиаварійні та протипожежні заходи, спрямовані на запобігання аварій, аналогічних аварії на АЕС «Фукусіма».

Нагадаємо, 11 березня 2011 року в східній частині Японії стався землетрус, який, на думку вчених, став для країни одним з найсильніших за всю історію спостережень. Слідом за ним на територію Японії обрушилося цунамі, висота хвиль у деяких місцях сягала 40 метрів. Величезний потік води залив велику територію, і в тому числі кілька розташованих на ній атомних станцій. Стихійне лихо призвело до розвитку важкої аварії на японській АЕС «Фукусіма-1». Ця аварія стала третьою найбільшою на АЕС у світі після подій на атомній станції «Три Майл Айленд» у США та Чорнобильській АЕС в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226