Петропавловськ-Камчатський міський суд виніс вирок 21-річному українцю, який займався незаконним виловом рідкісних птахів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Камчатського краю, судом встановлено , що молодий чоловік, володіючи знаннями в області полювання і утримання рідкісних птахів , був залучений до складу організованої злочинної групи , де виконував функції з вилову кречетів і сапсанів, а також доглядав за ними.

Всього до складу групи входило 10 осіб , в тому числі жителі України , Північної Осетії , Санкт-Петербурга і Камчатського краю. Її учасники в жовтні-листопаді 2012 року на території Олюторського району Камчатського краю незаконно видобули 60 птахів, занесених до Червоної книги Російської Федерації .

У прокуратурі зазначили , що з території краю кречетів планувалося нелегально переправити літаком до Москви для подальшого перепродажу в країни Близького Сходу. Діяльність злочинної групи припинена у момент транспортування птахів на вантажному судні , яке прямувало зі східного узбережжя Камчатки в порт м.Петропавловська-Камчатського.

Зазначеними діями тваринному світу Російської Федерації завдано збитків на суму понад 19,5 млн рублів.

З урахуванням ролі ловця птахів у діяльності злочинної групи суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 60 тис. рублів.

Розслідування кримінальної справи щодо інших фігурантів триває, додали у прокуратурі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202