Прагнення Білого дому отримати схвалення Конгресу щодо нападу на Сирію отримали попередню підтримку одного із найбільш войовничих критиків президента Барака Обами, сенатора-республіканця Джона Маккейна, пише New York Times.

За словами Маккейна, на зустрічі в Білому домі Обама в цілому погодився надати більшу підтримку сирійським повстанцям.

Маккейн заявив, що Обама не сказав конкретно, яку зброю може бути надано опозиції, і не було обговорено в деталях, які цілі в Сирії можуть бути атаковані. «Там не було ніякої конкретної домовленості», - сказав він.

Спілкуючись з журналістами, він назвав цю зустріч «обнадійливою» і закликав законодавців підтримати Обаму в його планах почати військові дії проти Сирії.

При цьому Маккейн підкреслив, що відмова Конгресу виступити з атакою буде «катастрофічною» для Сполучених Штатів і їхнього авторитету у світі.

Нагадаємо , загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму у Сирії навіть у тому разі , якщо не отримає підтримки конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна виступає проти розв’язання ситуації у Сирії військовими методами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156