Громадська рада при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням внести зміни до законодавства , які б заборонили рекламу алкоголю на телебаченні.

Як йдеться у зверненні Громадської ради , виробники алкоголю користуються недосконалістю закону про рекламу , що дозволяє їм обходити встановлені законодавством обмеження на рекламу своєї продукції з 06:00 до 23:00. Зокрема , одним із найбільш поширених способів обійти обмеження є спонсорування телепроектів виробниками такої продукції.

У той же час , як випливає із листа , Нацрада не може вжити заходів впливу до теле - і радіо мовників, посилаючись на недосконалість Закону «Про рекламу». Ще однією із форм маніпуляції члени громадської ради називають реєстрацію виробниками алкоголю інших видів продукції - безалкогольних напоїв або продуктів харчування, рекламу яких законодавство не обмежує. Це відкриває для алкогольних брендів вільний доступ в ефір в обхід законодавчих обмежень .

У зв'язку з цим громадська рада Національної ради з питань телебачення і радіомовлення , просить Президента Януковича і прем'єр-міністра Азарова внести на розгляд Верховної Ради законопроекти , які зробили б неможливим присутність реклами алкоголю на ТБ і радіо.

« Пияцтво і алкоголізм стають все більш гострою проблемою для суспільства і , на нашу думку , не без «допомоги» телевізійних каналів , на яких варто було б повністю заборонити рекламу алкоголю і спонсорство з метою «розкрутки» алкогольних брендів. Але навіть якщо не вдасться зробити такий необхідний радикальний крок , слід внести зміни до законодавства , спрямовані на те , щоб зробити неможливою приховану рекламу», - йдеться у зверненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162