У Красноградському районі Харківської області співробітники управління МВС України на Південній залізниці виявили незаконні насадження конопель , які ростуть між рядами соняшнику на площі більше 90 гектарів , повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС на Південній залізниці.

Співробітниками транспортної міліції із залученням військовослужбовців внутрішніх військ було вилучено майже 1,5 тонни рослин конопель , зразки яких були направлені на експертне дослідження у НДЕКЦ при УМВС України на Південній залізниці.

За оцінкою фахівців , оптова вартість наркотичного зілля, виготовленого з такої кількості рослин , могла скласти приблизно 1,5 мільйона доларів за цінами чорного ринку .

За словами начальника Управління МВС України на Південній залізниці Андрія Мельниченка , встановлено , що поле належить одному із приватних сільськогосподарських підприємств Харківської області. Зараз роботи щодо знищення незаконних посівів тривають. Правоохоронці проводять заходи стосовно встановлення осіб , причетних до вирощування нарковмісних рослин.

За даним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) , яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238