Автоімпортери за два дні до набуття чинності утилізаційного закону, отримали роз'яснення Державтоінспекції про те , що збір не застосовуватиметься до автомобілів , ввезених до 1 вересня , пише «Комерсант- Україна».

В Україні не буде стягуватися утилізаційний збір за автомобілі , ввезені в країну до 1 вересня, повідомив гендиректор « ABT Баварія» (офіційний імпортер BMW , MINI) Олександр Тимофєєв.

За його словами , відповідне роз'яснення компанія отримала від ДАІ в минулу п'ятницю. «У законі є двозначне формулювання про те , з якого моменту з імпортера стягується збір . У повідомленні ДАІ чітко говориться , що ми можемо продавати автомобілі зі складу за старими цінами» , - каже маркетинг- директор групи АІС Сергій Боровик.

Гендиректор « ABT Баварія » говорить , що його компанія не встигала заповнити склади : «Ми розмитнили в основному бензинові автомобілі , які навесні було невигідно оформляти через введення спеціальних мит при імпорті автомобілів. Зараз довелося витратити 20 млн грн обігових коштів , щоб не потрапити під ще один податок . Цих запасів може вистачити на 1,5 місяці , але ми сподіваємося на скасування закону , оскільки проти нього виступає СОТ. За інших обставин автомобілі будуть завозитися за новими цінами».

Нагадаємо , вчора , 1 вересня, в Україні набув чинності закон №421- VII від 4 липня 2013 року «Про утилізацію транспортних засобів».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459