В Умань відправився зведений загін із 429 черкаських міліціонерів , які забезпечуватимуть охорону громадського порядку під час паломництва хасидів.

Як повідомляє Сектор зв'язків з громадськістю УМВС у Черкаській області , правоохоронці створили оперативний штаб , куди надходитиме вся інформація про приїзд , перебування хасидів та ймовірні порушення громадського порядку.

У міліції поінформували , що несення служби з охорони у період перебування хасидів-паломників у Черкаській області здійснюватиметься у двозмінному режимі. Кожен патруль забезпечений засобами зв'язку для негайного і ефективного реагування на будь-які зміни в оперативній обстановці. Супровід автобусів , які перевозитимуть групи іноземців до місць проведення культових заходів , будуть здійснювати посилені наряди Державтоінспекції.

Нагадаємо , в період з 4 по 6 вересня в Умані будуть проводитися щорічні культові заходи з нагоди святкування Рош-а-Шана , Нового року за іудейським календарем, і вшанування хасидами пам'яті свого духовного лідера цадика Нахмана , похованого у цих місцях. У зв'язку з цим , починаючи з 1 вересня , очікується прибуття до Умані понад 20 тисяч паломників із багатьох країн світу .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

405