Засуджені за вбивство судді Дмитро та Сергій Павличенки подали касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ на рішення Апеляційного суду і вирок Голосіївського районного суду Києва, яким Дмитро був засуджений до довічного ув'язнення , а Сергій - до 13 років позбавлення волі.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на адвоката засуджених Тетяну Шевченко.

«У засуджених Павличенків Вищий спецсуд вже прийняв касаційну скаргу ... на вирок Голосіївського суду та рішення Апеляційного (залишити вирок у силі ) ... вона була подана десь у 20-х числах серпня...», - сказала вона.

Адвокат також зазначила , що підготувала касаційну скаргу на вирок суду у цій справі .

«Я теж ось саме друкую касаційну скаргу... Все-таки я краще , ніж Павличенки, можу прописати мотивувальну частину в касації» , - підкреслила вона.

За словами Шевченко, вона поки не подала касацію тільки тому , що суд досі не надав їй копію протоколу з мокрою печаткою.

У той же час адвокат зазначила , у неї є ще більше 2 місяців для того , щоб направити касацію до Вищого спецсуду .

Як повідомляв ForUm , апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Голосіївського районного суду Києва батькові й синові Дмитру та Сергію Павличенкам - довічний тюремний термін і 13 років позбавлення волі відповідно за вбивство судді Шевченківського районного суду Києва Сергія Зубкова.

По всій Україні відбулися акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана , що вони не причетні до вбивства .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258