Європейський Союз планує в жовтні оцінити рівень виконання Україною всіх критеріїв , визначених Радою Європейського Союзу 10 грудня 2012 року. Про це повідомив єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле 29 серпня після зустрічі у Брюсселі ( Бельгія ) з трьома лідерами української парламентської опозиції Віталієм Кличком («УДАР») , Олегом Тягнибоком (ВО «Свобода») і Арсенієм Яценюком (ВО «Батьківщина»), повідомляє сайт Юлії Тимошенко.

«Україна повинна продемонструвати рішучі дії і відчутний прогрес за всіма критеріями , щоб ЄС міг підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі. Ці критерії включають вирішення проблеми вибіркового правосуддя , зокрема, справа Тимошенко і подальше реформування судової системи; вдосконалення виборчого законодавства , реформу Генеральної прокуратури , а також поліпшення ділового клімату» , - заявив Фюле , повідомляє «УНІАН».

За його словами , під час зустрічі також обговорювалася роль української опозиції в цьому процесі. «Процес політичної асоціації України та економічної інтеграції з ЄС має бути всеосяжним , він потребує зусиль і широкого консенсусу щодо реформ , визначених порядком денним , а також конструктивного внеску як з боку уряду, так і з боку опозиції та громадянського суспільства. Саме тому я з нетерпінням чекаю участі у політичному круглому столі з цього питання з нагоди мого наступного візиту до Києва», - сказав єврокомісар.

Фюле повідомив , що Європейський Союз планує в жовтні оцінити рівень виконання Україною всіх критеріїв , визначених Радою Європейського Союзу 10 грудня 2012 року.

Як раніше повідомляв ForUm , Президент України Віктор Янукович запевнив , що Україна виконає умови , необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224