Україна обговорює можливість отримання безвідсоткового кредиту у РФ для фінансування додаткового закачування газу у ПСГ. Про це в інтерв'ю РІА «Новости» повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький.

За його словами, зараз вирішується питання, за чий рахунок буде проводитися додаткове закачування газу.

На Запитання, чи можливе залучення кредиту, він відповів: «Безпроцентний, можливо, так, тобто якщо ми візьмемо на себе відповідальність, що ми його ( газ. - Ред.) споживемо в інші періоди».

На запитання журналіста про те, чи правда, що обговорюється сума у два мільярди доларів, які необхідні для закачування близько п'яти мільярдів кубометрів газу, Ставицький відповів: «Якщо п'ять помножити на чотириста ( доларів. - Ред.), то виходить в районі двох мільярдів доларів. Це математичний розрахунок. Як буде в підсумку, я не можу зараз сказати».

Нагадаємо, раніше Ставицький повідомив , що Україна погодилася збільшити закачування газу до ПСГ понад 14 мільярдів кубометрів для забезпечення транзиту в Європу. Раніше Україна заявляла про плани закачати у ПСГ тільки необхідні їй 14 мільярдів кубометрів газу. Російський «Газпром» вимагав збільшити цей обсяг до 19 мільярдів кубометрів для забезпечення безперебійного транзиту в ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196