США готові до військової операції у Сирії. Про це міністр оборони США Чак Хейгел заявив в інтерв'ю «ВВС».

Зокрема, підкреслив він, якщо наказ про початок військової операції надійде від президента країни Барака Обами, збройні сили будуть готові його виконати.
За словами Хейгела, Пентагон запропонував Президенту США «варіанти дій для всіх можливих обставин».

«Він бачив їх. Ми готові», - сказав міністр.

За його словами, матеріали, які наразі збирають інспектори ООН, неодмінно підтвердять, що за хімічну атаку, яка мала місце минулого тижня, несе відповідальність сирійський уряд.

«Я думаю, досить ясно те, що хімічна зброя була застосована проти народу у Сирії», - сказав міністр.

Як повідомлялося, глави держав і урядів світових країн не можуть дійти єдиної думки з питання про застосування хімічної зброї у Сирії і необхідності завдати удар у відповідь. Росія заявила, що військове втручання у Сирії матиме «катастрофічні наслідки» для регіону.

США та їхні союзники розглядають можливість завдати військового удару по Сирії у відповідь на інцидент із застосуванням хімічної зброї у цій країні, який призвів до загибелі понад 300 осіб.

Росія і Китай категорично проти, стверджуючи, що немає прямих доказів застосування хімічної зброї урядовими силами і що вона могла потрапити до рук повстанців.
Держсекретар США Джон Керрі назвав 26 серпня «переконливими і незаперечними» дані про застосування хімічної зброї під Дамаском.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201