Кабінет Міністрів доручив Службі безпеки України до 2016 року створити державний реєстр об'єктів можливих терористичних посягань, йдеться у розпорядженні уряду №547 від 11 липня 2013 року.

Зокрема, план заходів передбачає розробку критеріїв і методики ідентифікації об'єктів можливих терористичних нападів та правила захисту подібних об'єктів; аналіз силовими відомствами тенденцій поширення тероризму в країні, в тому числі його фінансування, інформаційно-роз'яснювальні та профілактичні роботи серед населення, спрямовані на неприйнятність тероризму і відмову від ідей використання терористичних методів досягнення цілей.

Також передбачена профілактична робота СБУ та Міністерства оборони України з громадянами, поведінка яких свідчить про їхні наміри діяти терористичними методами.
Крім цього, до 2015 року має бути розроблений і впроваджений механізм стимулювання фізосіб і юросіб до співпраці з відповідними органами у боротьбі з тероризмом.

Уряд доручив міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству промислової політики, спільно з силовими відомствами, посилити контроль за обліком вибухових речовин, у тому числі що зберігаються і використовуються на промислових підприємствах, та посилити держконтроль за ввезенням в Україну товарів військового призначення і подвійного використання, що можуть бути використані у терористичних цілях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

837