У Китаї пройшов міжнародний конкурс на знання китайської мови, в якому взяли участь 120 осіб із 77 країн світу. Україну представляв Кирило Чуйко, який у підсумку посів перше місце.

За підсумками всеукраїнського етапу, Кирило став найкращим зі знання китайської мови і був делегований на всесвітній етап. Набрав 94 зі 100 балів у письмовому завданні, що було великим плюсом у відбірковому турі.

За результатами відбору українець увійшов до 30 півфіналістів і відправився в місто Хан Чжоу. Там усіх конкурсантів розділили на 5 груп: азіатську, європейську, американську, африканську й океанічну.

Різні етапи конкурсу включали в себе квести із завданнями. Учасники ловили рибу, готували національну їжу, розігрували театральні сценки - все спілкування проходило китайською мовою, причому учасники були зобов'язані багато розмовляти, щоб журі змогло оцінити їхні навички усного мовлення.

Працювати доводилося у посиленому графіку по 15-16 годин на день. Однак Кирило зізнався, що це допомогло йому набратися досвіду спілкування з людьми різних національностей, культур. Крім того, він заповнив деякі прогалини в знанні китайської мови, яких в університеті не навчать.

Кирило, який вивчає китайську мову чотири роки, зізнався, що дуже хотів здобути перемогу, щоб довести всьому світу: українці - дуже сильні, артистичні й талановиті люди. Після своєї перемоги він хоче займатися роботою, яка допоможе Україні налагоджувати відносини і зміцнювати зв'язки на міжнародній арені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213