Унаслідок аварії, що сталася на концерні «Стирол» 6 серпня, за медичною допомогою в лікувально-профілактичні установи міста звернулися 26 осіб. Про це повідомляє міськрада Горлівки.

У міську лікарню №2 госпіталізовано 20 осіб, у тому числі в реанімаційне відділення у вкрай важкому стані 1 людина, у важкому стані 8 осіб, в терапевтичне відділення у стані середньої тяжкості - 11 осіб. У терапевтичне відділення міської лікарні №3 госпіталізовано 4 людини, стан яких оцінено як задовільний. Дві людини звернулися амбулаторно: одна від госпіталізації відмовилася, друга направлена на госпіталізацію в обласну клінічну лікарню професійних захворювань.

За дорученням губернатора області Андрія Шишацького, організовано переведення постраждалих в обласні лікувальні установи. Міським головою Євгеном Клепом спільно з керівництвом концерну «Стирол» проведено роботу щодо забезпечення транспортом для транспортування постраждалих до обласної клінічної лікарні професійних захворювань.

Департаментом охорони здоров'я облдержадміністрації направлено необхідну кількість бригад з обласного центру екстреної медичної допомоги для консультації і транспортування важких хворих, спільно з керівництвом області організовано евакуацію і прийом постраждалих до лікарень.

«Всі постраждалі сьогодні перебувають у лікарні. Зараз головне завдання як влади, так і підприємства - подбати про здоров'я живих і допомогти сім'ям загиблих, не залишити без уваги і матеріальної підтримки», - підкреслив губернатор області.

Євген Клеп зазначив, що всі сили мерії сьогодні спрямовані на те, щоб мінімізувати ті питання, які можуть виникнути у родичів і сімей постраждалих і загиблих. «Організаційні питання взяла на себе мерія міста, фінансові витрати – концерн «Стирол». Ухвалені рішення правлінням концерну про відповідні виплати, які будуть проведені додатково всім постраждалим. Питання отримання в призначені терміни і в повному обсязі допомоги, встановленої законодавством України, перебуває під контролем міністра соціальної політики», - зазначив міський голова.

Як повідомлялося, в лікувальних установах Донецької області перебувають 24 працівників концерну «Стирол», які постраждали внаслідок аварії на підприємстві, ще один працівник отримує амбулаторне лікування.

Нагадаємо, 6 серпня під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ «Концерн Стирол» стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. У результаті події загинули п'ятеро осіб (бригадир-монтажник, троє монтажників та електрогазозварник). До реанімації потрапили 9 горлівчан.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143