Міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявляє, що в Горлівці навчальний рік розпочнеться 1 вересня. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові ForUm'у.
«Підстав для перенесення в середніх, загальноосвітніх та професійно-технічних закладах немає», - зазначив він.

Міністр зазначив, що на сьогоднішньому засіданні уряду питання аварії на заводі з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» було детально розглянуте. «За попередніми оцінками комісії, викид шкідливої ​​речовини склав близько 600 кг, тобто це хімічне ураження не може поширитися більше, ніж на невелику частину території заводу. Небезпеки щодо техногенної катастрофи немає», - сказав він.

Табачник також повідомив, що прем'єр-міністр Микола Азаров наголосив на необхідності особливого нагляду за безпекою на таких об'єктах навіть після зміни власника.

«Азаров дуже жорстко сказав, що Міністерство промполітики має жорстко стежити, щоб навіть при зміні власника залишався жорсткий технічний контроль, і щоб менеджмент, поставлений приватним власником, не забував про строгі технічні вимоги до безпеки заради заробітку і доходу. Адже таких серйозних наслідків можна було уникнути», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.
Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».
Кількість постраждалих на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули.

Юлія Артамощенко,
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311