Система WebMoney працює в Україні поза правовим полем. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявила директор Генерального департаменту інформаційних технологій і платіжних систем Національного банку України Наталія Синявська.


«На сьогоднішній день немає звернення від WebMoney щодо реєстрації системи електронних грошей», - повідомила вона.
 

За словами Синявської, у 2010 році ця система електронних грошей надавала в НБУ пакет документів, але отримала низку зауважень, після цього ніяких документів від WebMoney у Нацбанк не надходило.

Представник НБУ нагадала, що наприкінці минулого року Верховна Рада прийняла зміни до закону про платіжні системи, в якому були враховані зауваження Нацбанку щодо емісії, обігу та випуску електронних грошей. «Після цього Національним банком України було розроблено нове положення, яке було оприлюднене на офіційному сайті. Після прийняття положення НБУ буде розглядати документи на реєстрацію електронних грошей», - сказала вона.

Синявська наголосила, що дуже важливо, щоб всі платіжні системи в Україні працювали в правовому полі, за єдиними зрозумілими і простими правилами. «НБУ це робить не тому, що так захотілося, а щоб захистити права українських споживачів щодо здійснення операцій з електронними грошима... Ви навіть не можете собі уявити, скільки в НБУ скарг від людей, які постраждали від дії тієї чи іншої системи», - сказала вона.

Представник Нацбанку також підкреслила, що кожен повинен мати гарантію того, що його кошти, пройшовши прозорий і зрозумілий шлях, надійдуть на рахунок одержувача.

Як раніше повідомлялось ForUm, Міндоходів заблокувало рахунки, пов'язані з WebMoney.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

647